Skip to main content

OVER CHRISTA HESSELING

“Mij is er alles aan gelegen om voor het meest optimale resultaat te gaan, en dat is geheel klachten vrij.”

Christa Hesseling

CHINESE GENEESKUNDE

De Chinese geneeskunde kent 3 hoofddisciplines. Dit zijn acupunctuur, tuina-therapie en kruiden. Ik zelf beoefen er 2 van de 3, namelijk acupunctuur en tuina-therapie.

WIE BEN IK

Mijn naam is Christa Hesseling. In 2000 heb ik mijn HBO-V diploma behaald. Hierna ben ik als verpleegkundige t/m 2013 werkzaam geweest binnen de reguliere gezondheidszorg, met name de gerontopsychiatrie en psychogeriatrie.
Door mijn interesse in andere mogelijkheden om gezondheid en welzijn te bevorderen, kwam ik uiteindelijk in aanraking met de traditionele Chinese geneeskunde. In 2009 ben ik begonnen met de opleiding tuina-therapie aan de Academie Qing Bai te Amersfoort, welke ik in 2013 heb afgerond.
In 2012 ben ik aan dezelfde Academie (maar dan in Breda) tevens gestart met de opleiding acupunctuur. Deze opleiding heb ik afgerond in 2014.
TCM (Traditional Chinese Medicine) spreekt mij aan omdat er net zoals in de westerse geneeskunde behandeld wordt naar aanleiding van een duidelijke diagnosestelling. Daarnaast worden lichaam en geest als één geheel gezien en ook als zodanig behandeld, er wordt hierbij uitgegaan van het zelfhelend vermogen. De traditionele Chinese geneeskunde is meer dan 4000 jaar oud en heeft zich, met het ontstaan van nieuwe ziektes en aandoeningen, al die tijd verder ontwikkeld.

Christa Hesseling van praktijk Bao Shi Acupuncturist en Tuine-therapeute
Nu TCM en de westerse geneeskunde elkaar steeds vaker ontmoeten, blijkt dat TCM tevens een belangrijke toegevoegde waarde kan hebben voor westerse behandelmethoden. Genezing van bepaalde aandoeningen verloopt doorgaans sneller met ondersteuning van acupunctuur. Chronische klachten die ook een westerse aanpak nodig hebben, kunnen met behulp van acupunctuur en/of tuina-therapie zodanig gestabiliseerd worden zodat er bijvoorbeeld uiteindelijk minder medicatie nodig is. Daarnaast kan acupunctuur bepaalde bijwerkingen van westerse behandelmethoden verminderen of verzachten. Hierbij blijft TCM op zichzelf staand en is het nog steeds goed mogelijk een groot aantal klachten alleen met acupunctuur of tuina-therapie te behandelen.
Zowel de westerse geneeskunde als TCM staan niet stil. Beiden zijn continu in ontwikkeling om nieuwe en betere manieren te vinden om het lichamelijk en geestelijk welbevinden te vergroten of om nieuwe ziektes en aandoeningen te behandelen.

Ook mijn ontwikkeling als TCM-therapeut staat nooit stil. Als lid van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur), welke een kwaliteitswaarborg in houdt, volg ik regelmatig na- en bijscholingen.
Zo heb ik naast de basisopleiding, een aantal nascholingen gevolgd zoals ‘Shen’ Acupuncture (acupunctuur voor de geest), pijnbestrijding, acupunctuur bij post -partumklachten, menopauzale klachten, acupunctuur bij astma, COPD en andere longaandoeningen, etc. Ik maak tot op de dag van vandaag dankbaar gebruik van al wat ik heb mogen leren. Ondertussen heb ik mezelf steeds meer toegelegd op het perfectioneren van mijn behandeling van migraine. Vanwege de positieve reacties, heeft mij dat doen besluiten om in 2023 het roer om te gooien en me voornamelijk toe te leggen op de behandeling hiervan.

Wil je meer weten neem dan contact met mij op.

Na 8 jaar ervaring als acupuncturist en tuina-massagetherapeut, werd ik altijd geraakt door cliënten die te kampen hadden met migraineaanvallen.
Doorgaans vrouwen die midden in het leven (willen) staan, maar het regelmatig af moesten laten weten, door deze aandoening.
Migraine kan wat dat betreft behoorlijk invaliderend werken.
Naast acupunctuur, ben ik hierbij ook steeds meer tuina-therapie (Chinese massagetherapie) toe gaan passen.
Dit bleek een sterke combinatie en naast acupunctuur heb ik ook de massagetechnieken steeds verder geperfectioneerd. Wat werkt goed, maar ook wat niet.
De behandelingen zelf worden vaak als rustgevend, prettig en energie-gevend ervaren, en zeer zeker ook verhelderend voor het hoofd.
De behandelingen worden gegeven in een rustige omgeving, waarbij ik er op let dat zaken zoals geur, geluid en licht tot een minimum beperkt worden, indien dat nodig is.
Je hoeft er zelf dus even niks voor te doen, maar mag tijdens de behandeling ontspannen.

AANGESLOTEN BIJ ONDERSTAANDE ORGANISATIES

DEZE WEBSITE MAAKT GEBRUIK VAN COOKIES. Ik vind het belangrijk dat je weet dat ik zorgvuldig met jouw gegevens omga. Wil je precies weten hoe? Lees dan mijn privacyverklaring. ( opgesteld november 2023 op basis van AVG.)  Privacyverklaring Bao Shi