Skip to main content

TUINA-THERAPIE

Tuina [spreek uit: twee-na] -therapie is een Chinese massagetherapie welke een belangrijk onderdeel vormt in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Tuina betekent Duw (“Tui”) en Grijp (“Na”).

Tuina-therapie wordt vaak toegepast bij (spier)pijnklachten aan o.a. rug, onderrug, nek, schouders, armen, benen en het hoofd. Pijnklachten ontstaan doordat Qi en bloed niet vrij door het lichaam stromen, zij worden geblokkeerd.

Tuina-massage heft deze blokkades op en herstelt de balans in het lichaam. Tuina helpt vaak goed bij steeds terugkerende migraine, hoofdpijn, slapeloosheid, vermoeidheid en kan ook verlichting geven bij emotionele klachten zoals stress. 

Tuina-therapie onderscheidt zich van vele andere soorten massages omdat de behandeling wordt opgesteld aan de hand van de pols- en tongdiagnose. Deze manier van diagnosestelling werkt hetzelfde als de diagnosestelling bij acupunctuur. Dit maakt van een Tuina-behandeling geen algemene massagebehandeling maar een behandeling specifiek gericht op de klacht.

Tuina therapie praktijk voor chinese geneeskunst in Breda

De volgende klachten kunnen behandeld worden met Tuina-therapie:

  • Lage rug- en beenklachten
  • Rug, nek- en schouderklachten
  • Hoofdpijn, migraine
  • Stress, geïrriteerdheid en gespannenheid
  • Slapeloosheid
  • Vermoeidheid

DEZE WEBSITE MAAKT GEBRUIK VAN COOKIES. Ik vind het belangrijk dat je weet dat ik zorgvuldig met jouw gegevens omga. Wil je precies weten hoe? Lees dan mijn privacyverklaring. ( opgesteld november 2023 op basis van AVG.)  Privacyverklaring Bao Shi