Skip to main content

Acupunctuur en tuina-massage bij hoofdpijn en migraine.

Bij Praktijk Bao Shi kun je terecht voor de behandeling van hoofdpijn en migraine. Hoofdpijn en migraine zijn veel voorkomende aandoeningen. Zo zijn er in Nederland een half miljoen mensen die bijna dagelijks hoofdpijn hebben. Per dag zijn er ongeveer 70.000 mensen die een migraineaanval doormaken. Vrouwen worden tot vier maal vaker getroffen door een migraineaanval dan mannen.

Er zijn vele vormen van hoofdpijn. Zo kan hoofdpijn aanvoelen als een strakke band om het hoofd, aanwezig zijn als een gefixeerd punt boven de wenkbrauwen en/of bij de slapen, over het gehele voorhoofd zitten, op de kruin zitten, of starten vanaf de nek/schouders en achterkant van het hoofd. De hoofdpijn kan zwaar of dof aanvoelen, scherp of stekend, kloppend, uitzettend of “wattig”. Bij migraine kan er o.a. misselijkheid optreden, overgevoeligheid voor licht en geluid, het zien van “aura’s” of “lichtflitsen”.

 

 

Acupunctuur Etten-Leur

De behandeling van hoofdpijn en migraine.

In de Chinese Geneeskunde betekent pijn een belemmering van doorstroming van energie. Door het stellen van een aantal vragen, het voelen van de pols en het bekijken van de tong, kijk ik welke energiebanen (meridianen) en/of organen uit balans zijn en hierin ondersteuning nodig hebben. Doorgaans behandel ik hoofdpijn en migraine met tuina-massage. Dit is een licht stevige Chinese massage. Als ik het nodig acht, combineer ik het met acupunctuur. Wat in elk geval altijd terug komt is de hoofdmassage. Deze is uitermate effectief en verlicht, geeft meer helderheid in het hoofd en werkt ontspannend.

Hoe vaak behandelen?

Voor een goed resultaat is het belangrijk dat je de eerste anderhalve tot twee maanden elke week komt. Hierna kunnen er steeds langere tussenpozen tussen elke behandeling zitten, van 1 maal per 2 weken tot 1 maal per 3 maanden of langer.

Wanneer naar de huisarts of huisartsenpost?

Hoewel ik je graag zie in mijn praktijk, helpt een diagnose van de huisarts om bepaalde oorzaken uit te sluiten. Neem in elk geval contact op met de huisarts of huisartsenpost wanneer je bijv. plotseling zware hoofdpijn krijgt die je nog nooit eerder hebt gehad, koorts hebt, een pijnlijke, stijve nek krijgt wanneer je voorover buigt, wel  bekend bent met hoofdpijn maar deze plots erger of anders is dan je gewend bent, kleine, rode vlekjes op de huid hebt die je niet weg kan drukken of zwanger bent.

DEZE WEBSITE MAAKT GEBRUIK VAN COOKIES. Ik vind het belangrijk dat je weet dat ik zorgvuldig met jouw gegevens omga. Wil je precies weten hoe? Lees dan mijn privacyverklaring. ( opgesteld november 2023 op basis van AVG.)  Privacyverklaring Bao Shi