Skip to main content

ACUPUNCTUUR IN BREDA

Acupunctuur is een Traditionele Chinese Geneeskunde waarmee veel soorten klachten kunnen worden behandeld of verzacht. Dit gebeurt door het plaatsen van een aantal acupunctuurnaaldjes op het lichaam. Het lichaam heeft tal van acupunctuurpunten waarop deze naaldjes gezet kunnen worden. Het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt hiermee gestimuleerd. De naaldjes zijn zeer dun en het plaatsen ervan is vrijwel altijd pijnloos. Door een diagnosestelling bepaal ik waar de naaldjes het beste gezet kunnen worden.

Een diagnose stellen volgens de Chinese Traditionele Geneeskunde begint al op het moment dat je binnen komt. Kom je fier en rechtop binnen of vermoeid? Is je gelaatskleur bleek, toch blozende wangen of zelfs rood? Staan de ogen dof of sprankelen ze enzovoort. Daarnaast zullen er een aantal vragen worden gesteld over de klacht, wordt de pols gevoeld en de tong bekeken. Dit alles maakt een diagnose via Traditioneel Chinese Geneeskunde zo compleet mogelijk.

Acupunctuur Etten-Leur

Wat kan acupunctuur in Breda, bij praktijk Bao Shi voor jou betekenen?

Er zijn veel indicaties waarbij je acupunctuur kunt toepassen omdat acupunctuur gericht is op het herstellen van de balans tussen lichaam en geest. Acupunctuur in Breda, bij Praktijk Bao Shi richt zich vooral op klachten op het geestelijke en emotionele vlak. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld:

  • Stress
  • Depressie
  • Burn-Out
  • Verdriet
  • Angst
  • Piekeren
  • Geïrriteerdheid en woede

Bij de Traditionele Chinese Geneeskunde worden lichaam en geest als één geheel gezien. Daarom worden gelijktijdig met het behandelen van emotionele klachten, vaak ook lichamelijke klachten behandeld. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld, hartkloppingen, slapeloosheid, nachtzweten, hoofdpijn/migraine, tinnitus of verergering van astma of COPD. Maar ook wanneer de acupunctuur voornamelijk gericht is op lichamelijke klachten, zal je je mentaal al snel beter in je vel voelen.

Afspraak maken voor acupunctuur in Breda?

Wanneer je graag eerst meer informatie hebt of een afspraak wilt maken bij acupunctuur in Breda kun je vrijblijvend contact opnemen. Dit kan telefonisch via 06-10011662 of door middel van een mail naar info@baoshi.nl.

DEZE WEBSITE MAAKT GEBRUIK VAN COOKIES. Ik vind het belangrijk dat je weet dat ik zorgvuldig met jouw gegevens omga. Wil je precies weten hoe? Lees dan mijn privacyverklaring. ( opgesteld november 2023 op basis van AVG.)  Privacyverklaring Bao Shi